Supersnelle internetverbindingen zijn onmisbaar in deze moderne tijd. Een gemiddeld bedrijf gebruikt talloze online devices, denk maar aan online werkplekken, meetings via Zoom, Skype of Teams, telefonie, muziek en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een goede en stabiele internetverbinding is hierbij onontbeerlijk geworden.
Glasvezel speelt hierbij een belangrijke rol, dit omdat glasvezels tot in de verre toekomst zal groeien in capaciteit en overal leverbaar zal worden in Nederland.
De verschillen in snelheid tussen internet via glasvezel en via de kabel en ADSL
Er is een groot verschil in snelheid tussen internet via glasvezelkabel en de standaard opties. Zowel ADSL, kabel en glasvezel zijn echter ook in zeer uiteenlopende snelheden te verkrijgen. Momenteel is glasvezel internet in Nederland verkrijgbaar tot een snelheid van ongeveer 1.000 Mb/s. Dit is een stuk sneller dan de maximaal haalbare snelheden van standaard kabelinternet en ADSL.
Een ander verschil is dat de upload en downloadsnelheid bij internet via glasvezelkabel hetzelfde is. Bij kabelinternet en ADSL is de uploadsnelheid vaak een stuk langzamer dan de downloadsnelheid. Soms is de uploadsnelheid maar ongeveer 10% van de maximaal haalbare snelheid van downloaden. Dit is vooral belangrijk voor mensen die zelf video’s en bestanden op het internet zetten. Bij langzamere internetconnecties kunnen er zelfs al haperingen ondervonden worden wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een webcam. Hierdoor gaat de beeldkwaliteit sterk achteruit. Tegenwoordig is het natuurlijk ook erg populair om je eigen video’s online te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de talloze vloggers, instructievideo’s of filmpjes met stunts en ander vermaak. Vooral mensen die veel dingen uploaden, grote bestanden downloaden of streamen of wanneer je met een groep mensen aangesloten bent op één internetverbinding zullen een verschil merken wanneer de overstap naar glasvezel gemaakt wordt.
Wij helpen u bij het uitzoeken van uw internetprovider
Een groot voordeel van glasvezel is dat het wordt aangeboden over een open netwerk. Bij standaard kabelinternet is dat op een heel andere manier geregeld. Daar is er vaak één aanbieder die het netwerk beheerd en als je pech hebt is dat ook de enige aanbieder van internet. Vooral in kleinere, dunner bevolkte gemeenten kan dit tot problemen leiden. Bij glasvezel internet is het een stuk eenvoudiger om over te stappen. Bovendien is de concurrentie tussen verschillende bedrijven uiteraard gunstig voor u als klant. Dit is voor veel bedrijven natuurlijk een zeer positieve ontwikkeling. Wij helpen u dan ook graag de voor u meest gunstige verbinding te zoeken.