DSL verbinding

 
DSL is een digitale communicatietechniek die een relatief hoge snelheid mogelijk maakt over koperdraden. Meestal wordt hiervoor de telefoonkabel, oftewel koper gebruikt. LEF ICT levert DSL verbindingen via de netwerken van KPN en Tele2. Er zijn meerdere vormen van DSL verbinding ADSL, SDSL en VDSL.

ADSL verbinding

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line, de techniek maakt het mogelijk om te internetten over de traditionele telefoonlijn. Op de klant locatie wordt een DSL router geplaatst, die communiceert via koperdraden naar de wijkcentrale, of naar een straatkast. Vanuit daar lopen er ondergrondse koperdraden naar de hoofdcentrale. Naarmate de afstand van de klant locatie naar de wijkcentrale toeneemt, neemt de maximaal haalbare snelheid af. Het ontvangen van informatie gaat bij deze vorm van DSL verbinding sneller dan het versturen van informatie.

SDSL verbinding

SDSL staat voor Symmetric Digital Subscriber Line en is geschikt voor bedrijven waar medewerkers regelmatig op afstand toegang nodig hebben tot digitale informatie en waar niet alleen veel data wordt ontvangen, maar ook wordt verzonden. Ook wanneer er bij twee of meer vestigingen van hetzelfde bedrijf gebruik wordt gemaakt van dezelfde databases en applicaties, wordt deze vorm van DSL verbinding aangeraden. Bij een SDSL verbinding is de bandbreedte gelijk en dus zijn de down- en uploadsnelheid gelijk aan elkaar.

VDSL verbinding

VDSL is de verbeterde en dus ook de snellere variant van ADSL, het biedt sneller internet. Dit komt doordat de draad die tussen de hoofdcentrale en de wijkcentrale of straatkast ligt, is vervangen door glasvezel. Tussen de wijkcentrale en de huizen van de gebruikers ligt echter nog wel koperdraad, waardoor de maximaal haalbare snelheid nog steeds afhankelijk is van de afstand van de wijkcentrale.

Voordelen van een DSL verbinding

  • Telefoonlijnen ligger er vaak al.
  • Een DSL verbinding is in de meeste gevallen goedkoper dan een glasvezel- of radioverbinding.
  • Online telefonie is mogelijk over een DSL verbinding.

Meer te weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Neem dan contact met ons op en wij gaan op onderzoek uit.